Тренингот 12-3-30 стана вирален и има добра причина за тоа

Тренингот 12-3-30, кој го прослави инфлуенсерката Лорен Жиралдо, вклучува одење на лента за трчање 30 минути со наклон од 12% со 4,8 км/ч.

Неодамна, тренингот 12-3-30 стана многу популарен бидејќи се повеќе луѓе го претпочитаат. Причина? Тоа е прифатлива и ефективна вежба за луѓе од сите фитнес нивоа. Значи, да видиме кои се предностите:

Лесно за секого

Овој тренинг е достапен за секого, без разлика на возраста и физичката состојба. Одење со постојан наклон и брзина е активност што секој може да ја направи.

Пријателска вежба за зглобовите

Оваа вежба е со низок интензитет, заштитувајќи ги зглобовите од вибрациите предизвикани од трчањето. Ова го намалува ризикот од повреди и напрегање.

Забава и разновидност

За време на тренингот можете да слушате музика, да гледате телевизија или да слушате аудио книга, правејќи го вежбањето попријатно и помалку монотоно.

Ефективно согорување на калории

Постојаниот наклон и брзински тренинзи помагаат во согорувањето на калориите и подобрувањето на кардиоваскуларното здравје, што го прави идеален избор за оние кои сакаат да изгубат тежина или да ја подобрат издржливоста.

Флексибилност и комбинација

Тренингот 12-3-30 може лесно да се интегрира во поширока рутина за тренинг, нудејќи флексибилност и приспособливост на личните потреби и цели.