Urwerk UR-T8: Може да се сврти наназад, разработена конфигурација на рингишпил

Храбар е, футуристички, провокативен, крајно необичен... Затоа го сакаме URWERK, и повеќе од тоа. Видете и зошто.

UR-T8, часовникот,  провокативен, комплексен, но во исто време, има и одредена чистота и елеганција, со овој целосно метален изглед. 

Трансформатор Urwerk UR-T8

Часовникот е 3-димензионален објект со пропорции, светлина, рефлексии и секако треба да се носи со городост. 

Одбележувањето на 20-годишнината на Urwerk во 2017 година беше всушност лансирањето на „Трансформер“ UR-T8. Овој единствен часовник има титаниумско куќиште од класа 5 што може да се сврти наназад со помош на два туркачи. Исто така, во овој часовник се вклучени сателитски систем за прикажување на времето на брендот и разработена конфигурација на рингишпил. 

Има и прозорец во форма на буквата У, преголема круна и хоризонтален дисплеј од десната страна. Часовникот се напојува со UR 8.01, движење со самонавивање со 4Hz или 28.800 vph, со резерва на енергија од 50 часа. Навистина иновативен, овој часовник само докажува дека креативноста нема граници.

Чини 75.000 евра