Вежбајте како Беар Грилс: За топ форма (ВИДЕО)

Фото: hollywooddo

Беар Грил е олицетворение на сила што му овозможува да го снима своето ТВ-шоу, па затоа, покрај тоа што се однесува како да ја користи својата фитнес форма максимално, вистинското изненадување е фактот дека овој реномиран авантурист не е толку физички надарен како што може да помислат неговите гледачи ...

„Никогаш не бев природен спортист, секогаш морав да работам на својата форма“, рече Грилс. „Морам да бидам целосно подготвен за мојата работа. Ова може да звучи како потценување затоа што неговата работа главно се базира на фрлање во непријателски околини за кои е потребна физичка и ментална форма, заедно со повеќе од просечна волја и енергија за да излезе од сè со главата на рамениците и да преживее. Четириесет и седумгодишниот Британец е најпознат по емисиите Man vs. Wild, Running Wild with Bear Grylls и You vs. Wild во рамките на куќата на Нетфликс.

Токму заради напорното снимање, Грилс ја одржува својата сила и кондиција со едноставни, функционални вежби со мала или воопшто опрема, во зависност од условите, така што понекогаш скоро сè од неговата околина може да стане составен дел од рутините за тренинг. Како што истакна британецот, тој претпочита тренинг на отворено и со пријатели, што е еден сегмент кој совршено се вклопува во неговите не-диви потфати, фитнес-кампањата Be Military Fit with Bear Grylls. Во овој проект, неговата компанија создава бројни настани за фитнес на отворено, низ Велика Британија, со фокус на вработување на поранешен воен персонал по службата.

Вежбите што Грилс ги демонстрира тука ги користат овие принципи. Повеќето од нив може да се изведат со едноставно користење на лична тежина или основни тегови и тренирање на отворено со пријателите. Обуката презентирана овде се одржува на бетон, но сите овие вежби можат да се изведат подеднакво лесно во дворот, па дури и во шумата или на отворена ливада. Секој што сака да ги повтори вежбите на легендарниот авантурист, сè што му треба е слободно време, тежина, желба да работи напорно и брзина за да го заврши секој поединечен интервал.