ВИДЕО: Ѓоковиќ не се поздрави со судијата од Австралија, објасни и зошто

Новак Ѓоковиќ сигурно маршира на Вимблдон, обезбеди оминафинале, откако лесно и максимален резултат го победи  Миомир Кецмановиќ.

Актуелниот шампион запиша победа со  6-0, 6-3 и 6-4, по мечот Ѓоковиќ не се поздрави со судијата кој беше ид Австралија.

„Не се поздрави со судијата? Не знам, не се сеќавам,  затоа тој „чудно“  ме погледна, ќе му се извинам. Нема никаква посебна причина,имавме вакви правила поради ковид-19, па долго не се поздравувавме со судиите, најверојатно затоа заборавив да се поздравам“, објасни Ѓоковиќ.

ВИДЕО:

https://twitter.com/dribling2021/status/1543121785473875968