(ВИДЕО) Ова е најлуксузниот кинески автомобил: Може ли против Ауди, БМВ и Мерцедес?

Најлуксузниот кинески автомобил се истакнува со секој детал на својата повеќе од 5 метри долга силуета.

Претставен е во самиот ек на пандемијата во Кина, но сега веќе се нуди на широкиот кинески пазар. Името му е H9, а го произведоа FAW Hongqa, настариот и најлуксузниот кинески произведувач на автомобили.


Иако во должина е 5,2 метри, неговите реномирани ривали се оние кои ги доживуваме како помали. Станува збор за Ауди А6, серија 5 и БМВ, како и Е класата на Мерцедес. Да, Кинезите страдаат за долги лимузини, па Мерцедес ја понуди продолжената Е класа таму, а останатите одат по тој пат. Hongqi оди чекор понапред со должина од дури 5,2 метри.