ВИДЕО: Погледнете како се сруши дел од легендарниот стадион во Чиле, детали од несреќата

Според првите информации од Чиле, десетина  навивачи на Коло Коло се здобиле со повреди, а за среќа нема жртви, откако се сруши конструкцијата на легендарниот стадион „Монументал“ во Сантијаго.

Коло Коло и Универзидад Католика играа тренинг натпревар,  поради големиот број на навивачи кои беа на конструкцијата и на семафорите на стадионот, се случи колапс,  падна дел од конструкцијата на  трибината полна навивачи.

ВИДЕО:

https://twitter.com/dribling2021/status/1575929321356546048