ВИДОВИТИОТ БОКСЕР: Едвај можете да го удрите

Познатиот борец од Мексико е, според многумина, вистински наследник на Мухамед Али ...

Сантос Саул Алварез, попознат на светот како Канело Алварез, е професионален боксер кој доаѓа од Мексико и оствари голем успех во кариерата. 

Сепак, она што го издвојува од другите боксери е неговата неверојатна вештина во избегнување удари. Неговата техника е толку силна што противниците едвај го удираат, а во повеќето случаи тој успева да се оддалечи дури и од најбрзите и најмоќните борци.

Решивме да споделиме со вас клип од неодамнешниот натпревар каде Канело му покажа на светот дека има голема моќ. Неговиот противник се потруди да упати удар, но Мексиканецот едноставно беше премногу брз за да го прочита секое движење на неговиот противник.

Погледнете го клипот и ќе разберете зошто многумина го нарекуваат ВИДОВИТИОТ: