Владимировата капсула за спас: Ако ова заживее, никој нема да загине во авионска несреќа

Пронајдокот на Владимир Николаевич Татаренко може да спаси многу животи

Најбезбедниот авион во светот.
Авионот се смета за најбезбедно превозно средство во светот. Но, во случај на несреќа, смртта е скоро па загарантирана.

Научникот Татаренко смисли идејно решение за проблемот со безбедноста во авионите. Неговиот авион „Aircraft“ би имал посебна кабина за патници.

Кога ќе се оддвои во случај на несреќа, се активира падобран за да се спушти на земјата. За време на слетувањето, воздушните бази се активираат така што самото слетување не е грубо.

Целта е целосно искоренување на загубите на човечки животи во авионски несреќи. Засега, ова е само предлог, но ако проектот оживее, можеме да очекуваме вистинска револуција во безбедноста на летање.

извор:beograd.in