Во посебни прилики, принцезата Дајана носеше два часовници на раката. Дали знаете зошто?

Принцезата Дајана, кралица на срцата, никогаш да не ја надминат Англичаните

Принцезата Дајана отсекогаш имала совршено чувство за мода. Таа беше позната по топлината и љубовта што ја споделуваше со луѓето. Одби да носи ракавици во јавноста, да биде поблизу до луѓето и да им покажува наклонетост. Во една прилика, фотографите се сликаа  со два часасовници на рака и тоа не беше случајно. На чудни начини, Дајана ги изрази своите чувства кон луѓето што ги сака, па затоа овој гест беше наменет и за некој посебен - пренесува Bright Side.

Се се случи на почетокот на врската

Првата слика која ги забележа чудните детали е направена во 1981 година, веднаш откако Дајана се вери со принцот Чарлс. Фотографот го фати моментот кога се поздравуваше со својот вереник, кој во тој момент играше поло. Сè чинеше прилично обично, освен еден мал и екстравагантен детал: Дајана имаше два часовници на раката.

Тоа беше знак дека се грижи

Се испостави дека златниот часовник со тенка нараквица и ’припаѓал на Дијана, а дека вториот, потемен, му припаѓал на Чарлс. Во една прилика, Дајана изјавила дека го носи својот часовник за да му оддаде почит и да му донесе среќа.

Овој гест потсетува на стара традиција од средниот век

Во средниот век постоела традиција, во која девојките ги врзале марамчињата на задниот дел на шлемот од витезот пред борбата. Марамчето претставувало амајлија, тоа било начин жените да поддржат личност што влегува во натпревар.

За жал, бракот на Дајана и Чарлс не траеше. Овој сладок гест покажува дека, барем на почетокот, тие биле дефинитивно во врска со целосна љубов и нежност.

Тоа не беше единствениот пат кога Дајана ја покажа својата љубов со сентиментален гест

Дијана одбила, на нејзиниот свадбен ден, да ја носи тијарата што кралицата и ја позајмила. Наместо тоа, таа избра да ја носи тијарата што ја носат жени од нејзиното семејство долги години. Со овој гест, Дајана ја испочитува семејната традиција.