Враќање на легендата: Новиот Suzuki Hayabusa наскоро пристигнува

Повеќе од една година е невозможно да се купи сосема нов Suzuki Hayabusa во Европа затоа што легендарниот хипер мотор не успеа да ги исполни стандардите на емисија на Еуро4. Затоа инженерите на Suzuki напорно работат на сосема нова верзија.

Во последните неколку месеци, неколку фотографии на Сузуки ги наговестуваат изгледот и технологијата на следниот модел. Упеавме да најдеме слика на стиропор модел што го покажува новиот модел мотоциклот. Јасно е дека новиот дизајн доаѓа од стариот и ја следи класичната линија, но има и многу промени во самиот изглед.

Иако нема никакви вести за моторот, некои извори велат дека ќе биде 1440цц, и ​​дека моќта најверојатно ќе остане околу 200 КС, како и кај претходниот модел.

Меѓу новите патенти се и елементите специфични за гас, вклучувајќи јаглероден канистер за филтрирање на испарувањето на горивото и друг редизајниран издувен систем со проширена колекторска кутија која крие два катализатори.

Ако сè оди според планот, очекуваме да го видиме новиот мотор кон крајот на 2020 година како модел 2021 со стил кој веројатно ќе биде сличен на моделот 'Concept GSX' прикажан на Саемот за автомобили во Токио во 2015 година.