Знаете ли што добивате кога сте облечени во костум? Во скоро сите ситуации, никогаш не можете да погрешите

Костумите и машката мода формираат скоро неразделен дел од човечкиот живот, тие можат да помогнат да се создаде чувство на идентитет и во суштина да помогнат во обликувањето на голем дел од она што навистина сме ...

Секој од нас сака да изгледа најдобро што може без оглед што прави, и честопати, нашиот стил на облекување може да влијае на самата перцепција на нашата личност. Иако понекогаш ќе се обидат да го негираат тоа, скоро сите луѓе имаат модно освестена линија и се фокусираат на тоа што ќе носат. Дополнително, во 2014 година, Ројтерс објави дека повеќе од 55% од луѓето го гледаат начинот на облекување како многу важен дел од она што всушност се. Оделото сепак го прави човек, и покрај фактот што може да изгледа дека сето тоа е малку залудно, не би било изненадувачки ако овој процент денес е далеку поголем.

Начинот на облекување помага да се создаде чувство на идентитет, а во одредени случаи може да диктира на кој сегмент од општеството припаѓате. Едноставно кажано, облеката служи во форма на изразување и ни помага да презентираме различни личности. Бојата што ја избираме, начинот на кој ја стилизирате фризурата, па сè до чевлите што ги носите на нозе, раскажувате една приказна за тоа како се гледате себе си и што сакате да бидете. Вашиот стил на облекување дури може да влијае на тоа како сакате другите луѓе да ве гледаат.

Зошто е толку важно она што го носите?

Толку многу внимание може да се посвети на гардеробата што ја носат луѓето, но одредени институции честопати ќе ги понудат своите лични кодекси на облекување. Сега, да бидеме целосно искрени, мора да се запрашаме - кој меѓу нас не сака да биде целосно скоцкан во костум со пеперутка вратоврска, да оди во казино и да се чувствува како Џејмс Бонд барем една ноќ?

Иако звучи сосема глупаво, штом влезете во костум што совршено ви одговара, тоа може да ви помогне да добиете дополнителна самодоверба. Ако изгледате добро, тоа ќе биде една од главните причини и за вашето добро расположение. Совршеното одело може да ви даде сигурност да се опуштите и да блеснете.

Ако се појавевте во тренерки во одредени ситуации и на одредени места, дефинитивно ќе носите непријатен изглед или дури некој од обезбедувањето пред вратата ќе ве запре и воопшто нема да ве пушти да влезете. За жал, луѓето гледаат како сте обучени и прават автоматски претпоставки врз основа на вашиот изглед, правилно или погрешно.

Затоа, вреди да се вложи напор и да станеме најдобра можна верзија што можеме да бидеме. Облекувањето за да остави впечаток е само еден дел од борбата затоа што костумот може да се користи и на интервјуа за тешка работа и на официјални состаноци со понежниот пол. Бидете секогаш подготвени да го облечете вашиот најдобар костум и да одите до најблискиот бар или казино и едноставно оставете ја вашата самодоверба да тече, бидејќи со костумите и овој пристап во скоро сите ситуации никогаш не можете да погрешите.