Зошто денешните мажи се слаби, насилни и мрзливи: Татковците не ги учат 4 клучни работи!

Иако повеќето мајки се обидуваат да му објаснат на машкото дете дека жената треба да се третира со почит, сето ова останува во теорија, се додека момчето не го присвои преку личниот пример на неговиот татко.

Сигурно сте слушнале барем еднаш во животот дека нема повеќе вистински мажи. Тие не знаат како да поправаат по дома, немаат манири, не знаат како да третираат жени ...

Ова можеби не ве изненадува, бидејќи во последно време татковците се помалку заинтересирани за децата, така што момчињата 90% од своето време поминуваат со жени - во градинка и училиште, поголемиот број од овие работници се жени.

Ако не поминуват време со нивниот татко дома, тие нема да ги научат 4-те клучни работи за да прераснат во вистински човек!

1. Како да се победи и изгуби

Денес, родителите честопати „компензираат“ за времето што не го поминале со своите деца, со скапи подароци, и мислат дека така завршиле работа. Ги задоволуваат во сè, сакаат да им дадат сè најдобро, но забораваат да ги научат дека составен дел од животот, освен победата, е и поразот. И тој пораз е понекогаш добар, затоа што нè учи важни лекции. Така се оформуваат мажи, кои во иднина не знаат како да направат нешто, се бираат себеси на прво место, чекаат сè на готово.

2. Однесување кон жените

Иако повеќето мајки се обидуваат да му објаснат на машкото дете дека жената треба да се третира со почит, сето тоа останува во теорија, сè додека момчето не го присвои преку личниот пример на неговиот татко, односно, како тој се однесува со мајката. Ако таа даде се од себе за да му покаже на својот син дека убавото однесување кон жените е единствената исправна работа, а момчето целото детство гледа татко кој е дрзок, се колне или дури и тепа жена, тој тешко дека ќе научи нешто друго, така тој станува потенцијален силеџија и себичен човек.

3. Како да се одбраниш

Татко е најдобрата личност што може да го научи својот син како да стане силен и да застане за себе. Кога мажот ќе му објасни на едно момче дека љубезноста не е знак на слабост, полесно ќе го прифати тоа, отколку кога ќе му каже мајка му. Таткото (честопати од искуство) може лесно да го научи неговиот син како да избегнува конфликтни ситуации и тепачки.

4. "Машка работа"

Денешните млади луѓе ретко знаат да сменат сијалица, а камо ли да поправат шпорет,  и слично. Сетете се на вашиот татко - тој, како и повеќето постари мажи, тој знае како да поправи работи. Некои татковци сметаат дека нивниот син не треба да го стори тоа, други не се заинтересирани тоа да им го покажат, но во секој случај, резултатот е некомпетентен возрасен кој ќе мора да побара стручна помош за најбанален проблем и да плати други за тоа што може да го стори сам.

извор: stil