, ,

10 Најскапи мобилни телефони на светот: 48 милиони долари е врвот

Мобилните телефони станаа нешто без кое повеќето луѓе не можат да живеат…

Тие се во наши раце повеќе отколку што навистина ни требаат и тие дефинитивно одземаат значително повеќе време во нашиот секојдневен живот. Ние ги сакаме нашите телефони како да ни се драги пријатели и често пати гордо се фалиме за нив. Колку се поголеми и поскапи, толку подобро.

Деновиве, повеќето луѓе можат да си дозволат релативно скапи телефони, но тој „скап“ не е ист како „скапиот“ за кој зборуваме во овој текст. Телефоните што можеме да си ги дозволиме не се ништо во споредба со цените на десетте паметни телефони што ќе ви ги презентираме во овој текст.

Прескапи? Вреди за секој денар? Дефинитивно не. Но, сепак, нешто нè тера да ги сакаме. Ако веќе не можеме да ги имаме во наша сопственост, тогаш барем можеме да ги погледнеме.

Еве ги најскапите од најскапите мобилни телефони: 


10. Vertu Signature Cobra – $310,000 

(2/10) 9. Goldvish Revolution – $488,150

(3/10) 8. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – $1 million

(4/10) 7. Goldvish Le Million – $1 million

 

(5/10) 6. Diamond Crypto Smartphone – $1.3 million

(6/10) 5. iPhone 3G Kings Button – $2.5 million

(7/10) 4. Goldstriker iPhone 3GS Supreme – $3.2 million

(8/10) 3. Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose – $8 million

(9/10) 2. Stuart Hughes iPhone 4S Elite Gold – $9.4 million

(10/10) 1. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond – $48.5 million