18 факти за мастурбацијата кои не сте ги знаеле


Мастурбацијата сè уште се смета за табу-тема, иако некои експерти велат дека таа е корсина за мажите и жените.

Решивме да се занимаваме со оваа табу-тема и да ви откриеме неколку факти кои веројатно не сте ги знаеле.

 1. Мастурбацијата ја намалува веројатноста за добивање рак на простата.
 2. Ако секојдневно мастурбирате, помали се шансите да добиете дијабетес тип 2.
 3. Мастурбацијата помага да се заспие и позитивно влијае на оние кои патат од несоница.
 4. Ако сте премногу груби, може да добиете фрактура на пенисот.
 5. 80% од 17-годишните мажи мастурбираат секојдневно.
 6. Мастурбацијата ја намалува депресијата.
 7. За време на викторијанската ера, многумина веруваа дека мастурбацијата е болест.
 8. 70% од оженетите признаваат дека мастурбираат.
 9. 38% од мажите мастурбираат од досада, додека 43% од мажите тоа го прават затоа што можат да искусат некоја фантазија која не е остварлива во реалниот живот.
 10. 53% од жените користат играчки за возрасни за време на мастурбацијата.
 11. Секоја година се продаваат над 7 милиони играчки за возрасни
 12. Мастурбацијата го забрзува метаболизмот.
 13. Оргазмот го зајакнува вашиот имунолошки систем.
 14. Елените, мајмуните и верверичките исто така уживаат во мастурбирање.
 15. Во 17 век, во државата Конектикат, мастурбаторите биле осудени на смрт.
 16. Во 1994 година, американскиот претседател Бил Клинтон ја отпушти д-р Џоселин Елдерс затоа што веруваше дека мастурбацијата може да се користи за борба против СИДА.
 17. Мастурбацијата е најдобриот природен начин да им помогнете на жените да се ослободат од менструалните болки.
 18. Само 46% проценти од жените доживуваат оргазам во рок од 3 минути.
Фото:Фрипик