7 хороскопски знаци кои се тешки како земја, а се добри да ги „мачкаш на леб“

Да имате силни мислења, да бидете сигурни, да знаете што сакате, да сте силна личност… е тоа се позитивни црти. Освен кога претеруваме. Па од силна личност стануваме напорна личност.

Што го прави некој човек тежок? Тоа не е гласно изразување на нечие мислење, туку наметнување на истото на другите. Тешките луѓе веруваат дека само нивниот начин е вистинскиот пат, не ги почитуваат чувствата или мислењата на другите, комуницираат лошо…

Кои хороскопски знаци се означуваат како „тешка категорија“?

1. Водолија

Некој би помислил дека со Водолијата, затоа што тие се толку либерални и со отворен ум и прифаќаат други луѓе, колку и да се различни, можеби ќе биде лесно, но не е!

 За жал, нивниот проблем со емоции ги прави тежок партнер. Не е лесно да се зборува искрено со некој кој целосно ќе затвори во поглед на емоциите. Водолиите немаат премногу емпатија кон другите луѓе, но сепак очекуваат најблиските да имаат разбирање за нив и да бидат свесни за нивната чувствителност. Водолијата нема да разговара за тоа што ја мачи и зошто, но очекува нејзинитечувства ги третирате како најголеми. Со Водолија, тешко е да знаете на што сте, без разлика дали ве сака или ви оди на нарви.

2. Овен

Овните се забавни - бидејќи ги почитувате како водачи и ги исполнувате нивните барања. Тие не се грижат премногу за мислењата на другите луѓе и ретко размислуваат за последиците од нивното однесување. Се додека не ви смета да грешите бидејќи Овенот е секогаш во право, ќе бидете во ред со овој хороскопски знак. Од друга страна, ако не сакате ризици и двојни правила, ќе имате многу проблеми со Овенот. Бараат партнери и буквално немаат трпеливост. Тешко ќе се признае дека не биле во право, тие повеќе би го игнорирале прашањето и би се преправале дека никогаш не се случило ништо. Ако имате проблем со Овен, заборавете да го решите тоа со разговор, тие имаат попаметна работа отколку да седнат и да зборуваат.

3. Скорпија

Скорпиите се познати по тоа што го преземаат она што го сакаат и кога сакаат и по ѓаволите со сите што се наоѓаат на патот - тие знаат да бидат неверојатно доминантни. Кога Скорпија се лути, не сакате да бидете близу до неа затоа што таа воопшто нема да престане да го покажува својот гнев, а кога таа е љубоморна и навредена, тешко е да се вразуми. Ако смета дека некој ја излажал или ја изневерил на некој начин, таа нема да разговара за тоа. Едноставно ќе ги прекине сите контакти, најверојатно и да открие како да се одмазди. Тие се одлични да најдат нечија слаба точка и да ја искористат.

4. Близнаци

Близнаците се толку шармантни и лежерни, ама е голем предизвик па дури и малку фрустрирачки, не само да ги натерате да го слушаат она што го велите, туку и да го задржите нивното внимание. Близнаци се многу чувствителни и можат да се чувствуваат повредени дури и кога нема премногу причина да го сторат тоа. Главната стратегија кога тие се повредени или се чувствуваат непочитувани е да се дејствува рамнодушно. Покрај тоа, Близнаците ќе кажат едно и ќе направат нешто сосема друго. Никогаш не знаете на што сте со нив и дали ненамерно направивте нешто лошо што води до катастрофа.

5. Вага

Кога Вагата ќе почувствува дека некој ќе исе заканува, таа ќе се судри со таа личност и нема да се воздржува. Вагата може да биде многу груба во критика, па можеби ќе зажалите ако ја побарате Вагата да ви каже што мисли за нешто што правите. Тие знаат да се однесуваат многу осудувачки, а кој сака да биде осуден додека едноставно се обидува да зборува? Тие знаат да бидат пребирливи, а понекогаш се чини како да бараат најмала грешка. Тие се уверени дека знаат што треба да прават, и тие се прилично сигурни дека не го правите и вие истото тоа правилно.

6. Бик

Не е лесно да се дружите со Бик, бидејќи тој е толку тврдоглав. Кога за нешто ќе запне, нема многу простор да разговараме за тоа. Тие воопшто не го разбираат концептот на компромис и ќе биде тешко да се премислат или да се земат предвид аргументите на другите луѓе откако ќе се решат дека се во право. Изненадувачки (или не е така?), Бикот може да биде груб и нечувствителен на чувствата на другите луѓе - ќе ги прегази како валјак. Разговорот со Бик е често како да разговарате со ѕид.

7. Јарец

И Јарците, исто така, мислат дека знаат сè подобро од другите и знаат дека се неверојатно тврдоглави. Тие не сакаат да ризикуваат или да излезат од нивната зона на удобност, па ако се обидете да ги натерате да направат нешто поразлично, тоа ќе биде неред. Јарците можат да бидат многу, многу затворени. Тие имаат тенденција да газат луѓе и да бидат опседнати со контролирање и токму затоа се на списокот со најтешките хороскопски знаци.