Ѕверски постигна 372 км. на час (ВИДЕО)

HyperCar на Ferrari LaFerrari е опремен со 6,3-литарски мотор, 800 коњски сили и два електрични мотори кои ја зголемуваат ефикасноста до 963 коњски сили.

Комбинираната единица дозволува возилото да достигне од 0 до 100 км на час за помалку од 3 секунди. Гледањето на сето ова низ очите на возачот е навистина импресивно. Особено кога броевите на брзинометарот продолжуваат да се зголемуваат.

Максимум 349 км на час трепка и исчезнува од електронскиот брзиномер.

Погледнете: