Ѕвездениот часовник на брендот De Bethune: Луксуз која ги надмина границите

Брендот De Bethune смета дека не мора да гледате на небото за да ги видите ѕвездите. Модел на овој бренд е соодветно наречен DB25 Starry Varius поради својата небесна инспирација, а овој пат доаѓа со куќиште направена од полирано розово злато. Концептот за дизајн е вкоренет во начинот на кој луѓето го одбележаа времето во минатото. 

„Кога гледате на движењето на времето без инструменти, гледате нагоре. Ова е тема што често се појавува во часовниците “, вели Денис Флеголет, главен часовничар и основач на бреднот.

Сепак, астрономската конфигурација што го украсува секој дел од темно синото бирање е далеку од обична. Клиентите можат да побараат прилагодување на шемата според нивната географска локација или датумот. Секоја златна ѕвезда се нанесува со рачно, така што секој модел е уникатен.

Куќиштето направено од полирано злато има дијаметар од 42 мм, како и рачно направени полирани сказалки. Тие се движат преку сребрен прстен и ни го покажуваат точното време, додека задниот дел на куќиштето е создаден од сафирен кристал и ни дава преглед на работата на самиот механизам. Целата приказна е завршена со елегантен алигаторски кожен ремен.

Дали ви ви допаѓа?