Aко кафето не ве разбуди, сте го испиле на погрешен начин: Еве како треба

Иако кофеинот помага да се разбудиме, сепак може да се случи да не го почувствувате неговото дејство. 

Направено е истражување со возачи, и се покажало дека е потребно повеќе сон за да може кафето да ве „разбуди“. 

Истражувачи од Британија тврдат дека по кафето се потребни уште 15 минути сон за да се „разбудите“ вистински. 

На кофеинот му требаат 45 минути да се свари од внес во организмот. 

Потрудете се да успеете да го „измамите“ организмот, и потоа да бидете подготвени за дневните обврски.