Ако ова го правите, тоа значи дека не сте успеале во животот: Овие зборови на секој ќе му отворат очи

Познатиот руски психолог Михаил Лабковски открива – ако го направите ова, сте потфрлиле во животот!

Што е успех за вас? Одговорот на тоа прашање не е нималку лесен, но можеби ќе ви помогне прво самите да видите што е неуспех. И преземете акција. Можеби тоа ќе ја поправи вашата позиција во координатите на животот и среќата.

Рускиот психолог Михаил Лабковски тврди дека тоа што не сте изградиле сериозна кариера не мора строго да се гледа како неуспех.

Иако секој од нас има различен поглед на успехот и неуспехот во животот, постојат начини да се идентификува што е најважно.

Михаил Лабковски тврди дека многумина мислат дека работата како чувар или живеењето со мама на 40 години е неуспех. Или на 45 години да се биде сам без маж и деца, опкружен со мачки. Но, според неговото мислење, неуспехот е всушност нешто сосема друго.

Ова се неговите зборови:

„Неуспехот е…

Кога не го поминувате денот онака како што навистина сакате.

Кога работите на високо платена работа и не ви се допаѓа.

Се омаживте за најпаметниот, најперспективниот и најубавиот, а не го сакате.

Секојдневно броите калории и го мразите вашето тело.

Кога цел живот сакаш нешто, но се плашиш да започнеш затоа што се сомневаш во себе. Да речеме дека сакате да напишете роман, но немате храброст да напишете ниту една буква.

Кога живеете исполнети со љубов, разбирање и добрина, а сепак мислите дека туѓото нешто е подобро од вашето.

Кога имате секс секоја вечер, но од чувство на должност - никогаш страст.

Кога живеете со сопругот во љубов, разбирање и добрина, но сонувате за сосед.

Кога вашето дете сака постојано да игра, а вие само сакате никој да не ве допира.

Кога сонувате за појадок со кроасан додека прелистувате списание, но наместо тоа јадете инстант хемиска каша додека седите пред компјутер.

Кога секој ден сонувате дека сè ќе се промени, но не правите ништо за тоа.

А знаете ли што е всушност среќата?

„Среќата е кога се будиш и се чувствуваш добро. Баш така. Појадуваш и имаш добар вкус. Одиш на работа, па дури и ти се допаѓа трамвајот. Доаѓаш дома и се грижиш за децата затоа што чувствуваш задоволство, не затоа што вие тоа е должност. Тогаш патот до вашите цели е еднаков на моментот на нивното постигнување. Дали разбирате? Среќата е тука и сега“, објасни психологот.IZVOR: YOUTUBE/PRINTSCREEN