Ако пиете едно пиво на ден, можете да доживеете 90 години

Кој вели дека пивото не е здраво?

Пивото е дефинитивно еден од најпопуларните алкохолни пијалоци и омилен пијалок на мажи што често го консумираме кога сме заедно со пријателите или се релаксираме со нашите омилени ТВ-програми или спортски настани. Овој пијалок помага во зајакнување на вашиот имунитет, ги зајакнува вашите коски, ги штити бубрезите и многу повеќе. Постојат тони здравствени проблеми што можете да ги решите кога пивото е дел од вашиот животен стил и кога се консумира во умерени количини.

Една неодамнешна студија спроведена врз мажи откри дека оние кои пијат едно пиво на ден, веројатно ќе влезат во десеттата деценија од животот. Студијата наведува дека кога консумирате едно пиво, му давате на вашето тело извор на скроб, вода, јачмен и пченица. Овие неколку состојки кои се додаваат на подготовка, ќе ви помогнат да имате долг живот.

Истражувањето спроведено во Германија проследило 5.500 мажи кои консумираат пиво и откриле дека многумина кои пијат по едно пиво секој ден, имаат над 90 години. Се разбира, за да бидете здрави и долговечни, треба да имате лимит и да се придржувате до едно пиво на ден, и ако ја зголемите таа доза, тогаш нема да бидете здрави и тешко дека ќе ја поминете 70- та година.