Автомобили

Што ќе биде ново во Законот за возила?

Еколошки налепници, субвенции за вградување на плински уреди во возилата и замена на стари со нови возила.Ова се дел од новините кои ќе бидат воведени во новиот Закон за возила.

РСБСП со апел: Останете будни, концентрирани и внимателни секогаш кога сте позади воланот!

Летото е период на одмори и патувања. Статистичките поддатоци покажуваат дека во летниот период интензитетот на сообраќајот расте повеќекратно, а со тоа се зголемува и бројот на сообраќајни незгоди и бројот на настрадани лица во сообраќајни незгоди.