Балбиано: Импресивната вила Гучи на езерото Комо

Вила Балбиано од 16 век се наоѓа во Осучио, Ломбардија, во пошироката област на езерото Комо. Совршено зачуваната вила има луксузни апартмани дизајнирани од познатиот Жак Гарсија, приватно пристаниште, уредена градина, фрески што датираат од пред петиот век, но и други ажурирани објекти, како што се велнес услуги. Вреди да се спомене, всушност, дека во оваа вила се одржуваат многу гламурозни настани, како што се свадби или свечени церемонии. 

Вила Балбиано функционира како земски рај за изнајмување и сите заинтересирани можат да поминат една или повеќе ноќи во неговите простории, уживајќи во луксузот што може да го понуди, но и да доживеат автентично луксузно искуство. Главниот акцент на зградата е дека дава чувство дека не се случила ниту најмала промена во изминатите векови, додека во исто време е неверојатно прилагодлива на денешното време. 

Продлабочувајќи ја внатрешноста на вилата, луксузното чувство е она што ја дефинира целата сцена. Импозантната декорација и прозорците свртени кон езерото навистина го одземаат здивот. Благородниот шарм доминира дури и во најмалите агли, потсетувајќи на модерна палата со влијанија од минатите векови. 

Како што е очигледно, големи лустери и врежани дизајни на таваните се присутни во секоја просторија, особено во просториите за живеење. Антиквитети и огромни златни огледала го красат секое место и го претвораат во посебно катче што силно зрачи со чувство на богатство. Заедно со сите други елементи, сложените украси преземени од друга ера, даваат димензија на празните површини, во моментот кога целата атмосфера се подобрува благодарение на „топлите“ бои, рачно изработени теписи и внимателно осветлување.


Извор и Фото: luxlife.rs