Бијонсе признава дека ја продала својата душа на злобниот сојуз со амбиција за доминација во светот - тајното друштво на Илуминатите

За да го достигне врвот на славата во најмоќното забавно царство во светот, Бијонсе призна дека се продала на злобниот сојуз со амбиција да го контролира светот - Тајното друштво на Илуминатите.

Бијонсе среќно разговараше со Опра Винфри за време на интервјуто снимено за Oprah’s Next Chapter емитувано на 16 февруари 2013 година на телевизискиот канал HBO.

Во интервју со познатата водителка во декември 2013 година, Бијонсе призна дека била член на тајното друштво Илуминати, организација која наводно ја обожава сатаната и планира да го контролира светот преку инженерски настани и поставување агенти во владите и комерцијалните корпорации за да се воспостави Нов светски поредок.

Гласини се проширија по сесијата за снимање; Многу обожаватели се прашуваат зошто Опра никогаш не ја прашала Бијонсе за наводната поврзаност на оваа ѕвезда и организацијата на Илуминатите, па има коментари дека можеби и Опра е вклучена во активностите на Илуминатите.

Интервјуто започна и за помалку од 3 секунди кога Опра се сврте кон Бијонсе и рече: „Значи, знаеш за што ќе ти кажам, нели... Илуминати“. Оттаму Бијонсе зборуваше за процесот на приклучување кон ова тајно друштво. Со нивната поддршка, таа брзо стана позната и секогаш се рангираше на највисоките рангирања на топ листите.

Бијонсе рече дека конечно почувствувала олеснување откако го кажала ова бидејќи и е жал за довербата што публиката ја има во неа. Таа рече:

„Сите мислат дека имам некоја магија или тајна за да останам млада и убава, но всушност тоа е резултат на пиење жртвена крв“.

Опра се замеша: „Но, ти сè уште работиш напорно и одгледуваш прекрасна ќерка:

„Луѓето често ме прашуваат како можев да изневерам во кариерата и да забременам без да разберам дека бременоста на рептил трае само 2 месеци. ”

Опра реагираше со изненадување кога го слушна ова, но фановите ја сметаа изненадената реакција на овој медиумски ветеран како само лажна. Како кума на бебето Блу Ајви, Опра требаше да биде присутна и на церемониите за крштевка и роденден.

Врвот на интервјуто беше кога Опра строго праша дали Илуминатите стојат зад смртта на Витни Хјустон. „Да, тоа сме ние. Јас бев таму. Но, во тој момент во моето срце почувствував дека тоа е она што таа го сака“, рече Бијонсе.

Кога станува збор за врската на нејзиниот сопруг Џеј Зи со илуминатите, Бијонсе рече: „Не сакам да зборувам за тоа. Не сакам семејните работи да бидат јавно објавени. ”

На прашањето дали би ги направила работите поинаку ако може да се врати назад, Бијонсе рече: „Не можам да кажам со сигурност. Сега сум сосема друга личност. Станав кралица на музиката затоа што поминав низ процес и научив многу од моите грешки. Опра ја затвори приказната: „Исто така научи некои големи лекции по многу неуспеси. ”

Интервјуто продолжува да истражува во тековните планови на Илуминатите. Опра праша: „Дали мислите дека Илуминатите ќе успеат да ги уништат светските влади и економии? Бијонсе се насмевна и рече: „Да почекаме да видиме“.

На крајот од интервјуто, Опра ја држеше за рака Бијонсе и шепна: „Ви благодариме што сте храбри. После тоа, двете се прегрнаа и се свртеа да се насмевнат на публиката.

Според IBTimes AU, Бијонсе и нејзиното семејство се секогаш строго заштитени. Критичарите и нејзините блиски пријатели рекоа и дека пејачка секогаш мора да биде претпазлива и да ги пресмета сите нејзини постапки за да избегне грешки со јавноста поради кои медиумите следат.

Така Бијонсе призна дека ја продаде душата на ѓаволот за слава и пари. Дури и во нејзин спот, таа хули и не го признава Исус или Библијата.

Како музичка дива со исклучително силно влијание врз јавноста, неодамнешните музички производи на Бијонсе секогаш повикуваат на ослободувачки желби и бунт со провокативен јазик. 

За жал, видеото каде Бијонсе гостува кај Опра е избришано, односно ги нема деловите каде зборува за Илуминатите. 

Но во следното, направена е листа на познати кои се поврзуваат со оваа група: