Бовет го претстави новиот модел на часовник: Virtuoso VIII Chapter Two

Марката Бовет е позната по своите комплицирани механизми во часовниците, кои можат да се претворат во џебни или ѕидни часовници…

Virtuoso VIII Chapter Two е летечки турбијон со завршница на Cotes de Geneve на механизмот и извор што нуди резервна енергија за 10 дена. Најновиот модел ги задржува овие карактеристики, но добива и модерно освежување со слојот SuperLumiNova, кој дебитираше во индустријата за часовници во текот на 1990 -тите.

Обично, се применува на стрелките и индексите, но во овој случај, го најде своето место на големите под-бирачи и индексниот прстен од секунди на позиција кога стрелките покажуваат шест часот. Постојат неколку опции што се нудат кога станува збор за боите, како што се жолта, сина, тиркизна, зелена или виолетова. Секоја боја ќе се произведува во серија од осум часовници. 

Отворената структура на механизмот е модерна, и покрај традиционалната компликација: механизмот содржи 356 компоненти и летечки турбилон со пружина и импресивна резерва на енергија 10 часа. Се наоѓа во куќиште со дијаметар од 44 мм, со круна во положба од 12 часот, што е и потпис на овој познат бренд. Како и дизајнот на механизмот, новото куќиште од титаниум со облога DLC нуди малку помалку конвенционален изглед. 

Постојат два главни бирања на часовникот: левото покажува резерва на енергија 10 часа, додека десното го содржи логото и преголем датум со стариот фонт. И двете се доста гломазни, и заедно го претставуваат хоризонталниот број осум, кој симболизира среќа, совршенство и бесконечност. Часовите и минутите ги претставуваат централните стрелки, но нема централен периферен индекс. 

На крајот, можеме да кажеме дека часовникот доаѓа со ремен од кожа од алигатор, водоотпорен е до длабочина од 30 метри и ќе ве чини 230.000 долари.


Фото: Robb Report