Часовник кој се адаптира на вашиот сензибилитет: „Navy Blue“

Останувајќи верен на својата долга традиција на сини спортски часовници, наградуваниот швајцарски производител на часовници ТУДОР неодамна го претстави „Navy Blue“ верзијата на својот најатрактивен модел Black Bay Fifty-Eight.

Black Bay Fifty-Eight Navy Blue беше именуван според бојата но и по 1958 година, кога беа претставени првите нуркачки часовници ТУДОР, референца 7924 или „Голема круна“, водоотпорен до 200 метри (660 стапки). Меѓу другите естетски наследства на овој историски часовник, овој модел нуди куќиште со дијаметар од 39мм во согласност со карактеристичните пропорции на 50-тите години на минатиот век. Идеален за тенки зглобови и љубители на покомпактни часовници.

Калибарот MT5402, опремен со Black Bay Fifty-Eight, прикажува функции на час, минута и секунда. Има завршница типична за калибри за производството на брендот. Друга важна карактеристика е дека резервата на моќност на производниот калибар MT5402 е  околу 70 часа, што му овозможува на корисникот да го соблече часовникот во петок навечер и да го носи повторно во понеделник наутро, без потреба од навивање и ресетирање.