Часовник ли е, автомобил ли е: Ремек- дело на компанијата Bugatti

Jacob & Co штотуку го претстави најновиот часовник инспириран од моделот Bugatti Chiron, и мора да признаеме дека е подеднакво импресивен и на прв поглед, како автомобилот на кој се базира ...

Пред две години, Bugatti и Jacob & Co потпишаа повеќегодишен договор за партнерство кој веќе донесе неколку неверојатни часовници. Откако во декември минатата година претстави четири различни итерации на Bugatti Chiron Tourbillon, брендот на часовници ја продолжи својата традиција со 18-каратна верзија од бело злато украсена со 190 бели багетски дијаманти, 109 црни сафири и 42 портокалови сафири. Покрај тоа, има и  украси со дополнителни шеесет црни сафири.

Како и другите верзии на часовникот Bugatti Chiron Tourbillon што ги видовме досега, и на последното е додадена тонска кутија инспирирана од флуидните линии на автомобилот Bugatti Chiron. 

Главниот акцент на моделот Bugatti Chiron Tourbillon е минијатурниот W16 мотор на бирачот кој оживува со притискање на десното копче. Прекрасната анимација вклучува стартување на коленестото вратило кое активира 16 мали клипови нагоре и надолу во специфичен ритам, додека на страната на блокот на моторот има два турбо полначи.

Конечно, можеме да кажеме дека часовникот се напојува со механизам Jacob & Co JCAM3 со 578 компоненти, кој има летечки турбилон на искачување од триесет степени и резерва на енергија од 60 часа. Механизмот е исто така монтиран на функционален систем за амортизација, што е видливо преку бирачот. Цената на новиот модел на Bugatti Chiron Tourbillon е достапна само на барање.