Часовникот посветен на Лигата на Шампионите: Прецизниот хронограф

Ако не сте знаеле, Hublot е официјален спонзор на Лигата на шампионите во УЕФА и за да го прослави ова уникатно партнерство, швајцарскиот бренд неодамна претстави нов часовник наречен „Classic Fusion AeroFusion Chronograph UEFA League Champions League“.

Произведен во ограничен број од 100 парчиња, AeroFusion Chronograph пристигнува во сини тонови за да го симболизира престижниот фудбалски натпревар. Часовникот доаѓа со сина гумена нараквица, додека неговата круна, хронографски туркачи и завртките за подлогата се направени од контрастен полиран титаниум. Бројчаникот содржи лого на УЕФА Лигата на шампионите во индекс од 3 часа и мал хронограф со датум на индекс од 6 часа.

Кога станува збор за механизмот, внатрешниот автоматски хронографски хронограм HUB1155 на Hublot доаѓа со резерва на енергија од 42 часа и има задача да го прави овој часовник точен и многу прецизен. 

Цената на овој часовник се уште не е позната, ама се проценива дека ќе биде многу скап.