Д-р Несторовиќ пред извесно време издаде книга за карциномот: Еве што ги советува пациентите

„По читањето на книгата, мојата сопруга ми рече дека има толку многу што помага, но не се користи, и е достапна за секого“, вели д -р Несторовиќ.

Д -р Бранимир Несторовиќ објави нова книга наречена „Рак“, во која дава информации како рано да се открие ракот, како да се детоксицира, кои витамини да се користат, како да се намали киселоста на телото итн.

На новинарско прашање, како напишал книга за ракот како пулмолог, за БГ преку Интернет, д -р Несторовиќ рече:

„Сакав да споделам дел од знаењето што го стекнав во текот на мојот живот, школување и медицинска пракса со болните и со луѓето кои сакаат да не се разболат од оваа сериозна болест.

По читањето на книгата, мојата сопруга ми рече дека има толку многу што помага, а не се користи, и е достапна за секого. Плацебо е фантастична терапија. Верата е секогаш пред исцелување. Кога му верувате на лекар, се случуваат чуда.

Сакам да покажам дека сите методи што помагаат мора да се користат во третманот. Она што треба да го научиме кај пациентите е превенцијата, како да не заболат од рак, и доколку го добијат, како да спречат прогресија во рана фаза и да си помогнат самите на себе.

Во голем тумор, малигните клетки сочинуваат мал дел од тој тумор, додека најголемиот дел од туморот се нашите клетки што туморот ги киднапира и прави орган за себе. Се однесува како 8 -ми патник, паразит кој расте внатре во телото. Тешко е да се излечи напредниот рак, но може да се зголеми квалитетот на животот и во тие околности да живее добро тој период од животот. Никогаш не треба да кревате раце, никогаш не треба да губите надеж “, вели д -р Несторовиќ.

Фото: Фејсбук/Ординација Тв