Дали би купиле часовник кој всушност не постои?

Популарноста на моделот Patek Philippe Nautilus меѓу колекционерите на часовници, не е неопходно дополнително да се опишува…

По престанокот на производството на моделот ref.5711, култниот Patek Philippe Nautilus го освои целиот свет и стана едно од ретките парчиња што тешко можете да ги добиете. Неколку месеци претходно, маслиновиот Наутилус, во оригиналното пакување, се продаваше по 11 пати повисока цена од оригиналот, што е апсолутно ненормално. Ако сте еден од луѓето кои сакаат да го додадат Наутилус во својата колекција, аукцијата за која зборуваме овој пат може да ве интересира. Сепак, има еден улов - Patek Philippe Nautilus кој може да се купи во оваа прилика е всушност NFT, или поточно првиот Patek Philippe NFT.

Ако по некоја случајност не знаете што е NFT - Незаменлив токен, замислете го како дигитална верзија на опипливо време што постои во реалниот свет со помош на блокчејн технологијата, која ги движи сите криптовалути. Популарноста на NFT продолжува да расте без контрола и прекин, а Patek Philippe Nautilus NFT е одличен пример за тоа. Првиот Patek Philippe NFT беше создаден од приватниот сопственик Nautilus 5711 / 1A-010 на Блискиот Исток. Иконскиот часовник Patek Philippe доби куќиште од нерѓосувачки челик со дијаметар од 40 mm, со посакуван син бројчаник.

Patek Philippe Nautilus NFT ќе се продава на аукција преку SM-ART платформата, додека вие можете да ги поднесете вашите понуди во период од три дена. 

„Кога нè контактираше сопственик кој сакаше да создаде NFT за неговиот часовник Наутилус, веднаш ја прифативме можноста“, рече Дени Санга, ко-основач на SM-ART. „Целата наша мисија со оваа платформа е да се вратиме во светот софистицирана уметност, ретки колекционерски предмети и уметнички предмети. Толку многу убави парчиња се кријат во сефовите, далеку од очите на јавноста, а никој никогаш не ги видел или ценел. Сакавме да откриеме нов начин да им вдахнеме живот, а NFT е дефинитивно опција“.

Вреднувањето на Nautilus NFT достигна 120.000 долари и беше поделено на 1.000 фракции, со 920 достапни за купување. Ова значи дека за околу 130 долари ќе можете да добиете мал дел од првиот Patek Philippe NFT. За повеќе информации, посетете ја официјалната веб-страница на SM-ART.