Дали е можно да се претера со сексот?

Понекогаш жените се загрижени затоа што воопшто не сакаат секс.
Порано го сакаа тоа, но сега не чувствуваат потреба. Другите жени може да имаат различен проблем и имаат постојана потреба за интимни односи.
Да бидеме искрени. Ако вашиот партнер - мисли дека сакате секс премногу често, го кажува тоа со осуда, не грижете се, не е до вас. Тој само се обидува да ја пренесе одговорноста врз вас заради различните темпераменти. Дали постои лимит? Не. Не постои официјална количина секс што зависи од просечната возрасна личност. Иако, има некои статистики според кои „просечниот“ возрасен човек има секс околу еднаш неделно. 
Можеби имате помалку секс или повеќе - во зависност од вашата желба или околности. Значи, наместо да се запрашате: „Дали често водење љубов е лошо?“, Запрашајте се: „Дали сум задоволен од количината на секс во животот?“
Еве сосема нормални причини зошто здравата жена може често да сака секс:
-имате високо либидо
-на тој начин демонстрирате љубов кон партнерот и кон себе
-сексот ви помага да го намалите стресот
-се обидуваш да забремениш
-забавно ви е
Главниот симптом на „премногу секс“ е здодевноста. Новите пози не се охрабрувачки, а сексот е навика. Тогаш е време да се опуштите или да пробате нешто друго. Физиолошките симптоми, исто така, можат да бидат сигнал дека можете да забавите малку, како болка за време на секс, болка при мокрење.

извор:krstarica