Дали ќе можете да го поднесете интензивниот тест за Американската морнарица

По неговиот последен неуспех во воената кондиција, бодибилдерот и тренер Стив Кук си постави ист предизвик и го претстави во своето ново видео во кое сакаше уште еднаш да го проба фитнес тестот на американската морнарица ...

Човекот, кој целосно се опорави по вирусот Ковид-19, овој пат се обидува да изврши нова верзија на тестот, со промена на традиционалниот систем со додавање на примеси наменети за поцелосно активирање на целото торзо.

Првиот дел од тестот е двоминутна вежба со склекови, во која Кук е многу добар од самиот почеток, освојувајќи го максималниот резултат во својата генерациска група, чиј рекорд е 92 склекови, успевајќи да достигне сто повторувања со уште неколку секунди. Самиот тренер е многу горд на овој дел.

По пауза од три минути, вториот тест е издржливост, на кој Кук успеа да постигне време 3:25, освојувајќи го првото место во својата возрасна група, притоа одржувајќи ја положбата на лактите под агол од деведесет степени и целосно рамната назад, не дозволувајќи и на главата да падне. „Никогаш не сум направил издржливост толку долго“, рече тренерот. „Минута, можеби минута и половина е мојата најдолга издржливост, морам да кажам дека три минути се многу тешки за изведување“.

Фитнес-стручњакот го зголеми својот рекорд на 3:25. „Дефинитивно можев да ги почувствувам секоја коска и мускул во моето тело, дури и сите вени на рамената ми гореа од напорот во тие моменти. Поради оваа причина, ние правиме издржливост после склекови поради многу потребната стабилизација на мускулите, но овој распоред дефинитивно бара пауза помеѓу две вежби “.

За последната рунда, Кук се одлучи да истрча две илјади метри со цел 7:20 за да го продолжи својот совршен резултат. Тренерот дури и успеа да се истакне тука, трчајќи на оваа дистанца во 7:14. „Овој круг мина подобро од претходниот кога истрчав пократка патека од 1.600 метри, но целосно извлече сè од мене, апсолутно сум истоштен“.