Дали очилата за сонце го прават мажот навистина поубав?

Имаме одговор на ова прашање ...

Често се зборува дека очилата за сонце може да го направат мажот поубав и секси. Некои лично искуство можат да го потврдат ова, но ние дадовме се од себе за да најдеме подобри докази. Најдовме и бројни истражувања кои се однесуваат на ова прашање и дојдовме со одговори - очилата за сонце навистина ги прави мажите да изгледаат поубаво.

Анкетите најмногу ги пополнија жените, но навистина се грижиме за нивното мислење. Тие велат дека мажите со очила се посилни, повеќе машки и мистериозни и им се допаѓа многу.

Затоа решивме да ви дадеме 3 многу важни совети кои ќе ви помогнат да ги пронајдете совршените очила за вашето лице:

1. Облик на лице

Многу модни експерти велат дека формата на вашите очила треба да биде различна од формата на вашето лице. Значи, ако имате тркалезно лице, тогаш треба да носите коцкецти наочари  и обратно. Ова најдобро ќе ги изрази вашите одлики на лицето и со тоа ќе го подобри вашиот изглед.

2. Вистинската боја

Исто како што ви одговара маицата со панталоните и фармерките, така треба и вашите очила да одговараат со облеката што ја носите. Црната рамка секогаш стои добро и оди со сите комбинации. Ако сакате да носите сина или црвена боја, тогаш проверете дали носите сини или црвени очила.

Бојата на вашата кожа исто така игра голема улога. Контраст се бара и овде, затоа ако имате светла кожа, тогаш носете темни очила за сонце, а доколку сте потемни, тогаш светли очила се вистинскиот избор за вас.

3. Боја на косата

Бојата на косата, исто така, игра голема улога во изборот на очила, така што ова е нешто на што треба да обратите внимание. Ако сте црвенокоси, тогаш обидете се да не носите шарени рамки и очила, вашата коса треба да се разликува, а тоа најдобро се постигнува со едноставни очила. Ако сте русокоси, темните очила најдобро ќе ја истакнат вашата боја на коса, а ако имате црна или кафена коса, светли наочари со темна рамка  ќе се вклопуват совршено.