Дали Златан Ибрахимовиќ конечно оди во пензија? Еден потег ги изненади сите

Денешниот најдолговечен напаѓач Златан Ибрахимовиќ инвестираше три милиони евра во шума во близина на познатата дестинација за зимски спортови во Шведска.

Ибрахимовиќ има 39 години и му е јасно дека неговата кариера е при крај, и покрај смешните најави што ги продолжи.

Тој е одвоен од теренот веќе некое време поради повреда на мускулот, а неговото враќање беше неочекувано одложено.

Како што се наведува, ова место во западна Шведска го посетува кралското семејство и се стреми да ги организира Зимските олимписки игри.

Ибрахимовиќ купи парцела од 10.000 хектари и не жали за парите да инвестира во овој интересен бизнис.

Ибрахимовиќ, заради близината на норвешката граница, обезбеди и дозвола за лов и риболов.

Фото: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Извор: Спортске Нет