Доказ дека брадата може да го подобри изгледот на мажот: И тоа како

Честопати разговаравме дали мажите треба да носат подолга брада или не. Мислењата се секогаш поделени и мора да се согласиме дека станува збор за вкус, но не можевме да не ги забележиме овие фотографии. Најдовме фотографии кои покажуваат колку влијание има брадата врз мажите. Тие се претставени на фотките со и без брада, така што самите ќе можете да видите колку брадата може да го подобри изгледот.

Она што веднаш се гледа е дека мажите со брада изгледаат помажествено и посилно. Дури и оние кои секогаш оставале впечаток на „добри“ момци, со брада стануваат „опасни“ момци чиј шарм станува уште поголем.


Секако, сето тоа е прашање на вкус и има и такви мажи кои претпочитаат да се бричат, но сепак сметаме дека брадата ги потенцира само најдобрите карактеристики на мажот, а овие фотографи го покажуваат тоа.

Извор: boredpanda

Галерија