Докажано: И жените и мажите тврдат дека ова е најлошата поза во сексот

Спроведени се бројни истражувања на тема сексуално задоволство, а меѓу нив најзастапени се оние за најдобрите и најлошите пози во сексот. Верувале или не, се чини дека и жените и мажите се согласуваат околу тоа кој го заслужува првото место во втората категорија.

Имено, многу истражувања покажале дека и на двата пола најмалку им се допаѓа познатата поза 69. Станува збор за поза во која партнерите истовремено си пружаат орално задоволство, а критичарите ја опишуваат како многу комплицирана, тешка за изведување и не претерано пријатна.

Наизглед безначајните физички фактори како разликата во висината на партнерот многу влијаат на перформансите. И двата пола велат дека е многу тешко да се фокусирате на давање задоволство на партнерот кога добивате задоволство. Годините исто така влијаат на популарноста на оваа поза, па на помладите  им се допаѓа повеќе отколку на повозрасните.

Дискусијата на оваа тема се одвиваше и на популарната платформа Редит, а мислењата на женските и машките корисници покажаа дека и покрај возбудата, оваа поза всушност воопшто не е популарна.

1. Не знам точно што мислам за неа, но да речеме дека ја сакам само со вистинскиот партнер. Може да биде добро, но сите тела не се компатибилни едно со друго.

2. Навистина не сум фан. Тешко е да се даде и да се прима во исто време.

3. Моето искуство покажа дека некој секогаш го повлекува чкрапалото и останува незадоволен во оваа поза. Значи, која е нејзината цел? Подобро е оралниот секс да е во класична поза, тогаш барем сум сигурна дека партнерот е задоволен.

4. Ми пречи позата 69. Едноставно не можам да се концентрирам додека мојата девојка ми пружа задоволство и не сакам да изгледа како да одбивам да се потрудам околу неа.

5. Не ми е удобно во таа поза, точка. Не мислам непријатно поради моето тело, но самата положба на моето тело во таа поза е некако непријатна, особено затоа што мојот партнер е повисок од мене. Фала, но не благодарам.