Дознајте како да ги ажурирате поставките за приватност во сите ваши апликации

Вратете ја контролата врз вашата приватност.

Дали некогаш сте разговарале со пријател за одреден производ, за неколку часа подоцна да видите реклама за истиот производ на апликациите за социјално вмрежување? Не сте единствени.


Фирмите BDG Studios и OnePoll спроведоа истражување меѓу 1.000 членови од генерацијата зумер (Gen Z) во САД за да видат како се справуваат со прашањата за приватност и безбедност на нивните телефони. Откривме дека 69 отсто од испитаниците мислат дека нивните приватни или лични разговори се прислушувани на нивните уреди.

Каде и да се свртите, се чини дека постојано ги изложувате вашите податоци. За среќа, постојат неколку начини да ги зачувате вашите информации безбедни додека уживате во бескрајното прелистување.

За почеток, ако ве плаши помислата дека некој ги слуша вашите разговори, приспособете го пристапот до камерата и микрофонот во поставките на телефонот.

Сакате уште еден совет? Проверете го Управникот со дозволи, кој ви овозможува да видите кои апликации можат да пристапат до вашите податоци. Исто така, можете лесно да ги ажурирате вашите поставки за да имате транспарентна контрола врз она што се споделува во вашите апликации.

Конечно, редовно ажурирајте ги вашите лозинки и не користете лични податоци. Речиси половина од испитаниците во нашата анкета велат дека користат детали од нивниот личен живот (како датумот на раѓање) во нивните лозинки.

Уште полошо, 40 проценти тврдат дека користат иста лозинка за различни сметки. Накратко - не правете го тоа.

Ако мислите дека е време да ја вратите контролата врз вашите податоци и безбедност, имате среќа. Со Samsung Security & Privacy Dashboard, вие избирате кој и кога има пристап до вашите податоци.

Зарем не е време да ја вратите контролата врз вашата приватност?Дознајте повеќе за тоа како Security & Privacy Dashboard ви помага да управувате со дозволите во апликациите.

Оваа содржина првично беше објавена на Bustle на 22 декември 2022. Повеќе информации прочитајте тука.

пр објава