Џенгис Мемедоски е македонскиот претставник на „Светскиот избор за Мис и Мистер за глуви“ во Прага: Бог ме направил различен од другите, но ми подарил повеќе таленти

Џенгис Мемедоски (31) е македонскиот претставник на „Светскиот избор за Мис и Мистер за глуви 2024 година“, кој ќе се одржи во Прага.

Џенгис е роден во Германија, но по потекло е од Прилеп. Тој веќе 15 години живее и студира во Скопје, студент е на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ и само уште еден испит го дели од дипломата.

Тој е роден со оштетен слух на едното уво 100%, додека на другото мал процент. Но тоа не е пречка за Џенгис да освојува врвови со неговите таленти во областа на уметностите, како пеење, цртање, актерство и добро ораторство.

Во меѓувреме тој е активен на модната сцена и занимава со моделство.

ЖМ: Кој беше главниот иницијатор да се пријавиш и да бидеш дел од „Светскиот избор за глуви 2024 година“ и кои се твоите очекувања?

-Јас сум модел во неколку македонски модни агенции веќе подолго време. А исто така соработувам и со косовска модна агенција неколку години. Моето искуство со моделството е навистина големо, од присуство на модни ревии, до фотосесии за разни брендови и кампањи, статист во филмови и музички спотови итн. Секако дека од таму и желбата за поголеми успеси, како интернационални избори. Меѓутоа отсекогаш ме привлекувале избори за убавина, не заради самиот избор за најубав модел, туку заради фактот што на тие избори не се оценува само убавината, таму е важно и кои други квалитети и таленти ги поседуваш. Од една страна Бог ме направил различен од другите, слухот ми е оштетен од раѓање на едното уво 100%, а на другото уво мал процент, сепак од друга страна ми подарил повеќе таленти во областа на уметностите, како пеење, цртање, актерство, добро ораторство итн. Токму поради моите таленти кои таму се ценат најмногу, мислам дека сум добар кандидат за „Светскиот избор за Мис и Мистер за глуви 2024“. Еден од тие кои ми дадоа најголема поддршка во моделството е Мики Црнокрак и секако иницијатива даде и Сојузот за глуви на Македонија.

Целиот текст на ЖЕНСКИ МАГАЗИН