Е ова е луксуз: Каков авион има катарското кралско семејство?

Катарското кралско семејство има луксузен авион со кој не можат да се споредат ни најновите модели. 

Се работи за Boeing 747-8 Business Jet.  

Тој има капацитет за 467 патници, а досега е редизајниран и има 76 патнички седишта. 

Наместо тоа просторот е искористен за екстравагантен дизајн и декорација. 

Внатре има кралска трпезарија и ложа. 

Освен тоа, авионот има десет бањи. Во овој авион во буквална смисла на зборот се патува како крал.