Експлодира гневот на Мел Гибсон: Холивуд ја стави слободата на црната листа, откривајќи скриена агенда!

Мел Гибсон го изрази својот гнев кон Холивуд поради забраната на неговиот последен филм „Sounds of Freedom“ и ја обвини забавната индустрија дека има тајна агенда. Реномираниот актер и режисер верува дека неговиот филм фрла светлина на важни прашања и е критичен кон моќта. Гибсон тврди дека Холивуд со цензурирање на неговиот филм ја ограничува слободата на говорот и ја спречува јавноста да биде изложена на алтернативни мислења.

Гибсон е добро познат по своите контроверзни испади во минатото, но неговите неодамнешни коментари за филмската индустрија предизвикаа дополнителна дебата. Филмот „Звуците на слободата“ ја раскажува приказната за сексуалната трговија со деца и има за цел да ја подигне свеста за ова грозоморно злосторство.

Сепак, Гибсон сугерира дека вистинската причина зад цензурата е скриена агенда на оние на власт кои не сакаат јавноста да ја знае вистината.

Актерот верува дека Холивуд намерно ги потиснува филмовите како „Звуците на слободата“ со цел да го контролира наративот и да манипулира со верувањата на луѓето. Според Гибсон, индустријата повеќе се занимава со правење пари и одржување на својата моќ, наместо да ја промовира вистината и правдата. Тој тврди дека со забраната на неговиот филм, Холивуд ја спречува јавноста да биде информирана и обезбедува статус кво да остане недопрена.

Фрустрацијата на Гибсон поради забраната на неговиот филм ја одразува неговата поширока загриженост за состојбата на забавната индустрија.

Тој го обвинува Холивуд дека е соучесник во потиснувањето на вистината и овековечување на наративи кои им служат на интересите на елитата. За Гибсон, „Звуците на слободата“ претставува форма на отпор против оваа скриена агенда и тој е решен да се бори против обидите на индустријата да го замолчи.