ЕКСТРЕМНО ОПАСНО! Оваа ГРЕШКА честопати ја прават возачите, а може да ве чини живот!

Покрај фронталниот, особено опасен е страничен судир во кој човечки жртви не се невообичаени. Во такви случаи, клучното воздушно перниче е клучно, што може да спаси животи.

Овој вид судир редовно се јавува при одземање на предност и несовесно вртење, а колку страшно изгледа ваквиот судир, се гледа на видеото подолу. Несреќата се случила во Санкт Петербург кога возачот на VW Tiguan започнал да свртува лево, не проверувајќи дали доаѓаат возила. Тој бил удрен од „ВВ Голф“.

Од силината на ударот настрадал и возачот на Голфот, кој, судејќи според видеото, не бил врзан. Веднаш по судирот, возачот на голфот се обидел да излезе од возилото, но се срушил на земја. Затоа, пред да промените лента проверете дали има возила зад вас кога ќе свртите лево. Трепкањето и врзувањето на коланот се апсолутно задолжителни.Видео и Фото: Youtube