Еве како изгледа основен кросфит тренинг: Интензивно, силно и отсечно

Ако сакате да се активирате без да одите на класичен тренинг во салата, тогаш можеби треба да пробате обука за кросфит ...

Сигурни сме дека сè повеќе слушате за кросфит, како форма на тренинг, но веруваме дека многумина од вас не знаат што точно значи и претставува. Crossfit е еден вид вежба што бара од вас да тренирате и да вршите напорни и барани вежби со висок интензитет на краток рок.

Значи, за време на вкрстената обука, нема да имате многу време да се одморите, а сите серии и вежби што ги правите ќе треба да се работат брзо, експлозивно и транзиција од една вежба во друга.

Овој вид обука е специјално дизајниран за да ги зголеми издржливоста и јачината на секоја личност за многу краток временски период. Истражувањата покажаа дека овој вид тренинг е најбрз за да се постигнат резултати во однос на силата и кондицијата, а исто така лесно ќе го обликувате вашето тело и ќе го постигнете најубавиот природен изглед со тоа што ќе направите бројни вежби со кросфит.

Ќе ви покажеме како изгледа основното вежбање со кросфит, составено од неколку вежби и направено за неколку минути. Вежбите исто така се создадени за рамномерно и истовремено зајакнување на сите мускули во телото.

Погледнете го видеото.