Еве колку чини преглед кај доктор Несторовиќ: За термин се чека 6 месеци, а на бројот за закажување е невозможно да се добие

Цената на преглед кај Бранимир Несторовиќ е иста како кај многу приватни ординации.

Цената на преглед кај д-р Бранимир Несторовиќ (70), педијатар, пулмолог и алерголог, со дополнителен тест оди и до 11.000 динари. Несторовиќ е еден од најпопуларните педијатри во Србија, а чекањето за термин во неговата приватна ординација може да потрае и до шест месеци.

Доколку некој родител реши да го лекува своето дете кај доктор Несторовиќ, ќе мора да се јави во неговата приватна ординација, но и да биде многу упорен. Речиси е невозможно да се добие термин, а објаснувањето на вработените во оваа институција е дека се презафатени со голем број пациенти. „Ве молиме да имате разбирање ако медицинските сестри не одговорат, бидејќи често имаме многу пациенти“, стои на веб-страницата на ординацијата на Несторовиќ.

Но, на оваа веб-страница не пишува колкави се цените за преглед кај д-р Несторовиќ, но Нова телефонски добила информација дека можете да закажете термин за вашето дете да оди на лекар само за месец јули, а тоа ќе ве чини околу 8.000 динари.

Нема термини до јули

„Професорот е зафатен до крајот на јуни. Можеме да закажеме термин за вас само во јули“, рече медицинската сестра. На прашањето колку чини првиот преглед, таа одговори дека цената на преглед кај доктор Несторовиќ е 8.000 динари, а тест за алергија е 11.000 динари.

Да потсетиме, д-р Несторовиќ е и пензиониран професор на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Белград, претходно беше раководител на Катедрата за пулмологија и алергологија на Универзитетската детска клиника „Тиршова“. Овој доктор, неодамна и пратеник во Собранието, е одликуван со Орден со Ѕвездата на Караѓорѓвиќ, втор степен. Основач е и претседател на Здружението „Витези од редот на змејот“, а беше носител и на листата „Ние – глас на народот“.

Фото:Принтскрин
Извор: Mondo.rs