Еве зошто треба да јадете по две банани дневно!

Верувале или не, бананите имаат многу здравствени бенефиции кои може да ви го подобрат животот. Вашата секојдневна исхрана мора да содржи некое овошје, а ако веќе мора да бирате, нашиот совет се бананите.

Ова слатко тропско овошје има одличен вкус, не е многу скап и во мали количини може да пружи многу.

Истражувањата покажале дека само две банани се доволни за значително да ви го подобрат организмот и да ве натерат да се почувствувате подобро и поздраво.

Две зрели банани во текот на денот ви помогаат за:

-борба против депресија;

-го одржуваат нивото на енергија во текот на денот;

-го намалуваат крвниот притисок, поради калциумот кој го содржат во себе;

-помагаат при зголемување на густината на коските;

-помагаат во одржување на влажноста на кожата;  

-помагаат да се ослободите од мамурлакот;

Па, ви препорачуваме конзумирањето по две банани дневно да ви стане една здрава навика, со која ќе се чувствувате поздраво и посреќно.