Фаде раздел: Совршена фризура за модерени и бизнис мажи

Ако сакате секогаш да бидете главна привлечност на вашето работно место, тогаш оваа фризура е вистинското решение ...

Разделот е фризура која дефинитивно беше омилена во последните 100 години. Оваа фризура ја носеле кралевите, претседателите, славните, воените лидери и сите оние кои сакале да изгледаат елегантни, стилски и машки. Затоа, разделотна фризури што опстојува денес е оној што ве прави подготвени за секоја можност и за сите предизвици.

Овој пат ви претставуваме модерна варијанта на оваа фризура, наречена Фаде. Трикот лежи во чешлањето на косата од една страна. Во класичниот дел, косата на страна на главата е обично  изедначена, но со оваа фризура, косата од скалпот до вратот постепено треба да стане пократка и да создаде ефект на избледување.

Што се однесува до косата на скалпот, таа е скратена со ножици и се стилизира по желба, а разделот се создава со чешлање и насочување на косата кон левата или десната страна. Задолжителен е фен и препарати за да се добие посакуваниот изглед.

Еве како изгледа тоа: