Фантастично заводлив: Costa Azzurra Acqua на Том Форд- за мажи кои знаат што сакаат

Бидејќи сезонава ни носи повисоки температури, е многу важно да се пронајдат парфеми кои не се многу силни и имаат свежи и агрусни ноти.

Ако користите парфем кој има тешки и слатки мириси во текот на сезоната пролет-лето, тие ќе се интензивираат уште повеќе на високи температури и нема да ви се допаѓаат такви парфеми затоа што нивниот мирис ќе биде тежок и заморен.

Мирис кој е совршен за топлите денови, а особено за летните вечери е заводливиот и неприкосновен Costa Azzurra Acqua Tom Ford.

Costa Azzurra Acqua од Том Форд е ароматичен мирис за жени и мажи. Costa Azzurra Acqua беше лансирана во 2019 година. Горните ноти се бобинки од смрека, лимон и мирта; средните ноти се чемпрес и борови иглички; основните ноти се мастика или леќа, килибар и лабдан.

Колекцијата Neroli Portofino доби ново издание - посвежа верзија на оригиналниот парфем Costa Azzurra од 2014 година, наречен Costa Azzurra Acqua. Составот е дрвено-ароматичен со свежи цитрусни и фугери фасети.

„Costa Azzurra Acqua е посвеж израз на Costa Azzurra. Ги спојува студениот воздух и освежителните води како едно“. - Том Форд

Овој унисекс мирис Tom Ford Neroli Portofino Costa Azzurra Acqua е достапен во шишиња од 50 и 100 ml.

Фото и Видео: Youtube

Извор: fragrantica