,

„Фиат“ понуди автомобили кои штитат од КОРОНАВИРУС!

Fiat-Chrysler Automobiles понуди два свои модели на пазарот, кои се опремени со посебен систем за прочистување на воздухот наречен „ D-fens “ и кои спречуваат бактерии и вируси да влезат во патничкиот простор за 99%!

Овие се хибридни модели „Fiat 500“ и „Fiat Panda“. Фиат објаснува како функционира овој систем.

Пакетот „ D-fens “, развиен за „Фиат“ од страна на неговиот оддел „Мопар“, се состои од високо ефикасни филтри за кабини, прочистувачи на воздух и УВ ламби и значително помага да се поправи внатрешноста на автомобилот во три фази или чекори, како што велат во оваа компанија.

Системот едноставно го подобрува квалитетот на воздухот што доаѓа однадвор, го прочистува, но го прочистува и воздухот што веќе е во внатрешноста на патничкиот простор, притоа елиминирајќи ги дури 99 проценти од бактериите и вирусите.

Во пракса, изгледа вака:

1. Високо ефикасен филтер за кабината го филтрира воздухот пред да влезе во автомобилот. Тоа е „границата“ помеѓу и надвор, поставена помеѓу влезот на воздухот и патничкиот простор, филтерот ги задржува честичките и 100% од алергените што доаѓаат однадвор.

2. Прочистувачот на воздух интервенира во воздухот веќе во патничкиот простор: го прочистува преку филтер HEPA што ги задржува микрочестичките, како што се поленот и бактериите. Може да се земе и дома.

 3. УВ-ламбата елиминира до 99% од вируси и бактерии кои се наоѓаат на површината. Всушност, УВ-светлината помага во санирање на сите површини со кои се допираме најчесто, како што се воланот, менувачот и седиштето.