(ФОТО) 9 од најскапите нешта во светот, кои малкумина можат да си ги дозволат

На листата има и мнооогу скапи изненадувања...

Што би купиле, ако добиете лотарија? Скап автомобил? Одмор на Малдиви? Телефон, позлатен со дијаманти? Желбите на секој човек се различни, но некои од најскапите предмети во светот навистина будат изненадување, бидејќи нивната цена секогаш е оправдана од логички аргументи. Сепак овие работи и нивните шокантни цени се факт. 

Видете девет од нив...

1. Уметничка слика: "Број 5" на Џексон Полок, насликана во 1948 година - 140 милиони долари.

2. Автомобил: Ферари 250 GTO од 1962 година - 35 милиони долари.

3. Град: Токио - домување за 11. 200 долари за квадратен метар

4. Скулптура: "Човек кој оди" (L'Homme qui marche) - 104,3 милиони долари.

5. Перо: Од исчезнатиот вид птица Хуиа (Huia Bird) - 8 илјади долари

6. Паркинг: Место за пракирање во центарот на Менхетен пред луксузна осумкатна зграда на ул. "66" - 1 милиони долари.

7. Бургер: "Le Burger Extravagant", кој се сервира украсен со дијамантна чепкалка за заби - 295 долари.

8. Престој во хотел: Кралскиот апартман во хотелот "President Wilson" во Женева - 65 илјади долари за вечер.

9. Скица: цртеж на Рафаело "Глава на муза" - 47,9 милиони долари