(ФОТО) Дејвид Ганди: Херојот на денешната мода

Во ерата на блогерите и влијателите на Инстаграм, секој што ќе стави детал на главата и има пристоен филтер на својот телефон може да се нарече икона со стил. Сепак, Дејвид Ганди не спаѓа во таа категорија, тој е вистински. Покрај тоа што работи како модел, тој е и успешен бизнисмен со големо влијание врз светската мода. Исто така, тој е дизајнер на висока мода и стана колумнист на познатиот Vogue.

Кога станува збор за неговиот личен стил, тој е разноврсен како камелеон. Често пати можеме да го видиме во совршени три парчиња костуми во духот на британската аристократија, но и во класични сиви тренерки и најновите модели на патики. И без разлика во кој стил е облечен, тој секогаш изгледа совршено. Во неодамнешното интервју за магазинот AskMan, Дејвид откри што најмногу влијае врз него и во неговиот личен стил, но и што генерално размислува за трендовите.


Како би го опишале вашиот стил?

„Не можам да го опишам мојот стил на облекување на посебен начин. Претежно, мојот стил е сличен на оној порано од Пол Њуман и Џејмс Дин, би рекол најблизок до класичниот Холивуд. Сепак, најголемо влијание врз моето чувство за мода имаше британската сцена за кроење со својот традиционален стил “.

Кои се икони за стил за вас?

„Холивудските великани, како Пол Њуман и Џејмс Дин, а како модерните икони се незаменливи, Том Форд и Аласдар Вилис“.

Кој моден тренд треба да се „пензионира“ засекогаш?

„Никогаш не сум бил воден од тренд, така што не сум сигурен што во моментов се смета за тренд. Одреден тренд можеби не одговара на еден човек, додека друг ќе одговара како што треба “.

Кои се најголемите грешки што човек може да ги направи со облеката?

„Мислам дека најголемите грешки слепо ги следат трендовите и немаат храброст да му дадат личен печат на модата“.

Ако би се држеле до една палета на бои, која би било тоа?

„Никогаш не ја потценувам убавината на костумот. Секогаш се држам до неутрални тонови како што се тегет и сивата боја. “

Најдобри модни совети да ги споделите?

„ Биди свој, затоа што сè е веќе зафатено “. Оваа мисла ја применувам во модата. Откријте што е  најдобро за вас и не плашете се да ја искажете својата личност “.