ФОТО) Хотел со 7 ѕвезди, навидум изолиран и недопирлив

Во срцето на една од најпознатите светски галерии.

“Таун Хаус Галерија“ е луксузен хотел сместен во галеријата “Виторио Емануеле Втори“, еден од најстарите трговски центри во светот, лоциран во Милано. Ова е еден од ретките хотели во рамките на Национален споменик. Хотел доби рејтинг од седум ѕвезди од сертификација компанија наречена SGS (која не е официјална хотелска организација за оценување).

Има седум апартмани и сите имаат директен поглед на муралите и мозаичните подови во галеријата. Овој хотел нуди и спа, бар, базен и неколку ресторани. 

Сепак, влезот во хотелот изгледа многу просечно и само гостите можат да влезат. За секој друг случаен минувач во трговскиот центар, влезот е строго забранет.

Тој исто така нуди и прошетка со Хајлинајн Галерија што го поврзува плоштадот Ла Скала со плоштадот Дуомо и прошетка под стаклените импознатни покриви на Галерија.

Домаќин на Музејот „Светот на Леонардо да Винчи“, кој е отворен за гостите и пошироката јавност.

Цената за една вечер без вклучен појадок се дви од 3000 до 6000 евра.