(ФОТО И ВИДЕО) Најдобриот хотел на светот секој може да си го дозволи

Руски или Украински, фасцинира секако.

Мрија ресортот и спа на Крим е прогласен за најдобар туристички хотел и одморалиште според Светските награди за патувања. И во 2017 година се закити со оваа награда.

Неговите конкуренти беа хотелите во Дубаи, Доминиканска Република, Италија и Египет.

Сопствениците планираат да изградат винарија, ресторан за вино и фабрика за сирење во близина на хотелот.

За две години хотелот го посетиле над 300.000 гости и имал 83 проценти капацитет. 

Една вечер во овој хотел чини околу 230 долари. Има и соби за 150 долари. Располага со неверојатни базени, спа центри, игралишта за тенис...

Архитектурата е футурустучка, а внатрешноста создава чуство како да влегувате во некој друг свет.